donderdag 16 april 2020

Brief voor de ouders.


donderdag, 16 april 2020

Brief aan alle ouders:

Maatregelen verlengd tot en met 3 mei

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft gisteren (woensdag 15 april), op grond van advies van de wetenschappelijke experten, de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voorlopig verlengd tot en met zondag 3 mei. Dat is nodig om de viruscurve verder af te vlakken, zodat onze gezondheidssector niet overbelast wordt. Of de maatregelen ook na die datum gehandhaafd blijven of versoepelen, hangt af van hoe de cijfers evolueren.

In onze school wordt opvang voorzien:
Wanneer:       Er blijft opvang voorzien van maandag 20 april tot en met donderdag 30 april. Vrijdag 1 mei is een wettelijke feestdag. Hierbij vragen we uitdrukkelijk om te verwittigen of uw kind opvang nodig heeft door een e-mail te sturen naar conny.declerck@arkorum.be .
Voor wie:       Opvang is er voor kinderen waarvan de ouders tewerkgesteld zijn in cruciale sectoren.  Ouders die thuis zijn of van thuis uit werken, houden hun kinderen thuis.
Hoe:                De uren van de voorschoolse en naschoolse opvang blijven dezelfde.
De ingang voor beide scholen is de voordeur.
Er worden geen warme maaltijden aangeboden.
Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie...

Wat kan je als ouder doen?
-          Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.
-          Probeer je kinderen zoveel mogelijk thuis te houden.
Wat met de lessen en taken?
De leerkrachten zijn op zoek gegaan naar haalbare lesinhouden die ze aanbieden ofwel via online-lessen ofwel via filmpjes. Ze brengen u daarvan op de hoogte zoals ze voor de vakantie deden. (website van de school of e-mail of facebook of telefonisch)
Let wel: er worden nu ook nieuwe leerstofonderdelen aangeboden. Het kan dus best zijn dat er kinderen aangeven dat het nog moeilijk is. Houd contact met de leerkracht van je kind zodat je kan aangeven wat lukt of niet lukt.
Wij beseffen dat een zekere flexibiliteit noodzakelijk is en rekenen op een gezamenlijke inzet van alle betrokkenen. Enkel met een gedeelde verantwoordelijkheid kunnen we deze crisis indijken.



Conny Declerck, directeur