zondag 1 november 2020

Afsluiter van het thema herfst en het griezelfeest.

Daar juf Griet soep ging maken koos ik er voor om een toast te maken met champignons.

Alles stond klaar : de pan op het vuurtje, het brood en de broodrooster.  De pepermolen, de boter, de peterselie, kommen, lepels en de champignons natuurlijk. 

Dus klaar om er aan te beginnen.

De klas was net een klein keukentje.



Ik had de champignons thuis reeds in schijfjes gesneden. (corona is nooit ver weg 😕)
Enkel een grote en een kleinere over gehouden om waar te nemen. Die lagen vanboven op de kom.

Boter in de pan.
De kleuters keken heel goed toe.

Het brood ging ook in de rooster.
De boter is reeds aan het smelten.

Ondertussen mochten de kleuters een rauwe champignon proeven.



Nu konden ze de champignons al ruiken.
En er waren reeds enkele broodjes geroosterd.
Het bakken duurt wel even.
Tijdens het bakken speelden de kleuters in de hoeken.
Ondertussen gingen de broodjes vlot in de rooster, want enkele kleuters kozen ervoor om wat te helpen.





Een tweede kom werd gebakken want we zijn met 21 kleuters in de klas en iedereen wil wel straks proeven.


Renée mocht ook even roeren. 
En nu alles even laten rusten tot na de speeltijd.
Alle champignons waren reeds gebakken.
Jade zorgde ervoor dat voor iedereen een servetje klaar lag.
Toen voor allen het hapje klaar lag konden we aan het smullen beginnen.
Alle kleuters kwamen uit hun speelhoek gekropen en we verzamelden rond de tafel.



Nog even de foto van Maja tonen want ze zag er super mooi uit om de laatste dag voor het verlof leuk af te sluiten.